Malawi

Afrikas varme hjerte

Malawi er et af afrikas allerfattigste lande, men også et af de mest spændende lande at besøge, hvis man vil opleve det "oprindelige" Afrika. Rejsen begynder i den meget specielle hovedstad Lilongwe.

Herefter går turen til Monkey Bay i malawisøens sydlige ende. Søen er på størrelse med Jylland. Mange mennesker ernærer sig ved fiskeri af silver fish fra deres udhulede træstammer.

Tæt ved Liwonde tager foredragsholderen på flod-safari på Shire-floden. Her er 100 vis af flodheste og enkelte elefanter. I Blantyre besøges carlsberg bryggeriet og direktør Anders Lassen. Familien bliver inviteret til at bo i bryggeriets gæstehus med egen kok og fri bar.

Vi aflægger besøg hos Kasinthula sugar cane growers som modtager ekstra penge fra deres tilknytning til fair trade, - også kendt som Max Havelaar. Her bliver man bedt om støtte fra en forening for 500 børn der er forældreløse p.g.a. aids. I Zambia besøges South Luangwa national park på en 4 dages safari. Den 9000 km2 store park er berømt for et meget varieret dyreliv og få turister. Her er nær-oplevelser med såvel løve som elefant.

Rejsen er foretaget med støtte fra danidas oplysningsbevilling.