Du er her:  Hjem > Peru,Ecuador og Galapagos 2013 > 3. Galapagosøerne

3. Galapagosøerne

Det 3. af 3 foredrag fra 60 dages rejse i Sydamerika

De fleste der kommer til Galapagosøerne oplever kun 3 – 4 dage hvor af størstedelen foregår ombord på en båd. Det er mit 4. besøg på øerne og jeg vidste at der skulle 15 dage til for at nå omkring det vigtigste. De første 7 dage bliver vi nærmest adopteret af en lokal familie. Nelly kører afsted på scooter med vores 3 børn. Vi er på skildpaddetur til hest/muldyr midt i Sta. Cruz’ fugtige højland, hvor vi også er nede i en lavatunnel. Vi er med på søndagspicnic med familien og andre lokale. 

Pelikaner og søløver kæmper om rester hos fiskehandleren. Søløver sover til middag på bænkene. Vi prøver selv en sukkerrørsmølle og oplever en bambusskov med 20 meter høje bambus. Der er en tysk/dansk og en norsk emigranthistorie.

6 dages sejltur til sjældent besøgte steder på Isabela og Fernandina, der stadig har aktive vulkaner. Legesyge søløver, havskildpadder, hajer, galapagos høge, fregatfugle, blåfodede suler, skarven der ikke kan flyve, finker, redfooted sally krabber, 1000-vis af havleguaner o.m.a. dyr.

Sørøverbugten Tagus Cove. Bizarre lavaformationer og udslukte vulkaner. Forsøgsstation for landskildpadder. Charles Darwin. Økologisk evolutions-kaffe.

Baños i Ecuador truet af Tunguraghua-vulkanen – ecuadors mest aktive. Varme bade i svovlholdigt brunt vand og det storslåede vandfald ”Pailón del Diablo” – djævelens gryde. På besøg hos en dansk/ecuadoriansk familie.

Varighed 1½ time. Kan afkortes efter ønske. Kan opleves uafhængigt af de to andre foredrag.

 Rejsen er foretaget med støtte fra danidas oplysningsbevilling.