Du er her:  Hjem > Portugal

Portugal

nord for Dourofloden

Tre ugers rejse i det nordlige Portugal.

Med sin 8-årige datter Olivia, besøger foredragsholderen afsidesliggende egne i området, udenfor sæsonen. Med 100-kroners telt og udlejningsbil rejser de to til Vila Real og vinslottet Mateus.

Der er billeder fra to portvinsgårde ved Dourofloden samt den enestående Alvao-naturpark. I Braganca i det nordøstlige hjørne besøges den smukke og velbevarede borg. Ude på landet findes flere "spøgelsesbyer" hvor skolen er lukket pga. mangel på børn. Husene er bygget af kampesten med tag af skifer eller strå.

Guimaraes er portugals vugge. Fra campingpladsen på toppen af et bjerg besøges byen via en 1,7 km. lang svævebane. I Viana de Castelo er der billeder fra en fiskeriauktion med bl.a. blæksprutter, hummere og rokkefisk, samt hospitalsskibet Gil Eannes, der nu er museum.

Fire dage i Porto med rundvisning i kældrene og smagsprøver i portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Byen var den første i Europa der etablerede sporvognstrafik. Flere af sporvognene kører stadig. Der er mulighed for at opleve en folkeskole indefra. På en tyrfægterarena udfordrer dumdristige universitetsstuderende skæbnen efter deres afgangseksamen.

Foredraget slutter med billeder af Porto a noite (by night) fra den smukke Dom Pedro I jernbro.

Med musiksekvenser.

Varighed ca. 5 kvarter.

Rejsen er foretaget med hjælp fra det portugisiske turist- og handelstråd ICEP.