Du er her:  Hjem > Østafrika

Østafrika

Tanzania, Zanzibar og Nairobi

Vi forlader Lilomgwe og Malawi og rejser til Dar es Salaam i Tanzania. Byen har en utrolig spændende historie.

Med det nedslidte hotel continental som base besøges bl.a. nationalmuseet, der beskriver området som "menneskehedens vugge". Der hersker totalt kaos da familien skal om bord på færgen til Zanzibar, men besøget på den store ø er et højdepunkt på rejsen.

Zanzibar er kendt som centrum for tidligere tiders slavehandel samt producent af krydderier, især nelliker. Den arabiske indflydelse gennem historien har været stor og 99% af øboerne er muslimer. Man farer let vild i Stone Town´s smalle gyder, men det er en del af oplevelsen. På havnens fiskemarked kan man købe grillet barracuda, sværdfisk og haj medens man betragter solnedgangen over det indiske ocean.

I Makunduchi på øens sydside fejrer man det persiske nytår ved at banke løs på hinanden med stængler fra bananpalmer. I den støvede fiskerlandsby Nungwi på øens nordside står livet helt stille. Vi dykker på koralrev og oplever den fantastiske fauna. Det er ren healing for sjælen.

Foredraget slutter i Nairobi i Kenya hvor vi besøger Karen Blixens afrikanske farm, et plejecenter for elefantunger og næsehorn samt et girafcenter hvor man kan fodre de store dyr og klø dem i panden.

Rejsen er foretaget med støtte fra danidas oplysningsbevilling.